Fri for stråforkortere og nedvisningsmidler

I vores bagelproduktion bruger vi primært kerner og mel produceret i Danmark, mærket med NaturAks. NaturAks betyder at kerner og mel er kontrolleret for både stråforkortere og nedvisningsmidler, hvilket er bedre for miljø og mennesker. Derudover bruger vi bl.a. italiensk mel fx Durum mel.

Dansk mel

Størstedelen af vores mel kommer fra den danske mølle Valsemøllen. det er primært danskmel vi køber hos dem. Vi køber så vidt muligt altid mel af mærket “Naturaks”.

Ingen E-numre tilsættes under produktionen

I 2016 kiggede vi vores opskrift efter i sømmene og fik ryddet godt op i ingredienslisten ved at fravælge de råvarer, som havde flere tilsætningsstoffer. Alt sammen uden at pille ved den gode kvalitet. Vi mener, at dette giver et renere produkt. Nu er alle bagels fuldstændig fri for fedtstoffer (undtagelsen er osten oven på vores chili/cheddar varianter) og har kun et minimum af E-numre. Her kan du læse mere om de 6 E-numre som er tilbage i vores bagels.

Bemærk at alle tilsætningsstofferne stammer fra råvarerne, ingen E-numre tilsættes under produktionen.

Sorbitan monostarat E491

E491 eller ”sorbitan monostarat” er en del af vores tørgær og er af vegetabilsk oprindelse. Uden denne specielle gær kan vi ikke bage vores bagels og derfor finder du dette E-nummer i alle vores bagels. Vi bruger tørgær fra De Danske Gærfabrikker og gæren er både kosher og halal certificeret.

Citronsyre E330 og kaliumsorbat E202

E330 dækker over citronsyre som bl.a. forekommer naturligt i citrusfrugter. Citronsyrens funktion er at surhedsregulere samt forstærke antioxidanter. Dette E-nummer findes i vores bagel variant med soltørrede tomater, specifikt fra flåede tomater. De soltørrede tomater indeholder yderligere et E-nummer: E202. Nummeret dækker over kaliumsorbat, som hæmmer væksten af mug og bakterier under fremstillingen/tørringen af tomaterne.

Farve E160b og Kalciumklorid E509

E-nummeret E160b forefindes i den cheddarost, som vi bruger i vores to chili/cheddar varianter. Farven stammer fra frø af busken Annatto, som er blevet brugt til farvning af mad i århundreder. Her er tale om et E-nummer der udelukkende har kosmetisk betydning for osten, (giver den klassiske rødgule glød) og som ikke påvirker smagen. I vores chili/cheddar varianter findes også kalciumklorid E509, også kaldet kalcium salt. E509 er et surhedsregulerende middel i jalapeños, som tilsættes for at sikre holdbarheden.

Melbehandlingsmiddel E300

E300 dækker over ascorbinsyre, som er C vitamin, der forekommer naturligt i citrusfrugter. E300 giver en bedre bage-effekt idet det strammer gluten trådende op og giver større volumen. Dette E-nummer findes i vores fuldkornsmel og forekommer derfor kun i varianterne Fuldkorn/Rug, Fuldkorn Chili/Cheddar og Power.

Bæredygtig økologisk palmeolie – RSPO certificeret

Vores økologisk Tærtedej indeholder en margarine der er produceret på palmeolie. Denne olie har en SG-certificering og en RSPO-certificering (BVC-RSPO-DK005678). Det betyder at produktionen er bæredygtig og ikke har negative konsekvenser for dyr eller mennesker. Palmeolie er en af verdens ældste og største olieafgrøder og kan godt produceres på bæredygtig vis, uden at fælde gammel regnskov og gøre dyr og mennesker hjemløse. RSPO-organisationerne arbejder for en bæredygtig produktion af palmeolie, der tager hensyn til både mennesker og naturen.

USP_ESP